B.H.M. + ALBÁNIA SH20!!!

2019.05.15-19.

Ez egy szuper kis Balkáni Túra lesz 5 napban. Motorozás jó minőségű utakon, hegyekben, tengerparton. Belekostolunk a Jadranska magistrala-ba, az Albán mindennapokba és ki nem hagyjuk a pazar SH 20-as útat. A hely zseniális, az útak újjak, az aszfalt pedig parádés.surprisedlaughingcool Lekoptatjuk a “majrécsíkot” az tuti! Országhatárokat lépünk át, -ki, -be. Ízelítőt veszünk a helyi gasztronómiából + a helyi sörökből. Makarska, Kotori öböl, Durmitor hegység, Piva kanyon, Niagara Falls,  Szarajevó óvárosa csak ennek a megkoronázása lehet. A meseszép Piva-kanyontól a szánk tátva marad. Éjszakánként minőségi hotelekben térünk nyugovóra.

Részletek:

1., Nap Szerda

Pécs(H)-Makarska(HR) 480km

Nyugatnak indulva egészen Barcsig robogunk, ahol délnek fordulva keresztülvágunk Horvátországon és belépünk Bosznia-Hercegovinába. Banja Luka után felkapaszkodunk a bosnyák hegyekbe. Mesés tájakon és kis forgalmú utakon motorozva érjük el a Horvát határt. Tengerparti gurulással zárjuk napunkat. Az esti program: közös vacsora, ismerkedés, városnézés, esetleg fürdés a medencében vagy akár az Adriában!

Képtalálat a következőre: „makarska”Képtalálat a következőre: „makarska”

2., Nap Csütörtök

Makarska (HR) – Budva (MNE) 320km

Reggeli kávénkat kényelmesen elfogyasztjuk a teraszon, majd hajrá. Irány a hegy teteje! Ezután már nem is lesz más dolgunk, mint hogy jókat motorozva elérjük esti szállásunkat.  DE azért még lesz határátlépés be és ki. A horvát nagyfal. Megcsodáljuk Dubrovnik városát madártávlatból. Kotori öbölben megúsztatjuk a mocikat (csak a komppal). Irány a tengerparti szállásunk. Közös vacsora után felfedezzük a várost.

3., Nap Péntek

Budva(MNE)-Budva(MNE) 310km

Csomagok nélkül vágunk neki a mai napnak hiszen ezzel a szállással duplázunk. Kávézunk a vízesésnél, felsorakozunk a határnál. Nagyon fogjuk várni az SH-20 képekről már jól ismert kanyarjait. És végigmotorozzuk. Fotózunk az üvegkilátóból és lekoptatjuk a majrécsíkot. Kanyar kanyar. Az autósok a felső szakaszára már nem merészkednek, úgyhogy miénk a pálya. Hátra arc, vissza is csapatás! Tuti “kis” étteremben ebédelünk, megpihenünk, hogy erőt gyűjtsünk a hazaútra.

 

4., Nap Szombat

Budva(MNE) – Szarajevó(BIH) 350km

Célkeresztben a Kotori öböl. Ez a hely könyörög a fotókért. A séta és a k.v. után irány Szarajevó. Minőségi utakon érjük el Montenegró északi hegyeit. Igen ez a Durmitor hegység nemzeti parkja. Végiggurulunk az “egysávoson”, lövünk néhány jó fotót. Mikor azt hisszük, hogy ennél nem lehet szebb, na akkor érünk a Piva-kanyonba. Víztározó, gát, alagutak, völgyhíd!! Az állunk a tankot veri!!

Következik a „fahíd”, melyen áthaladva érkezünk Boszniába. Motorosoknak megálmodott utakon érjük el a mai szállást. Közös vacsi és esti séta az óvárosban. Elképesztő az biztos.

5., Nap Vasárnap

Szarajevó(BIH) – Pécs(H) 380km

Reggeli után, teli gyomorral nekivágunk a hazaútnak. Samacnál Horvátországba, Harkánynál Magyarországra lépünk be. Közös harkányi fagyizással zárjuk ezt a túrát.

Térkép

Túra időpontja:

2019.05.15-19.

Túra időtartama:

5 nap – 4 éjszaka

Motorok száma:

8 Motor

Jelentkezési határidő:

2019.04.15.

Táv:

1.800 Km

Szükséges szabadnapok:

3 NAP

Főbb látnivalók:

Makarska, Kotor, Budva, Shkoder, SH20,Szarajevo, Durmitor

Részvételi díj:

295€/fő

Egyágyas szoba felára:

80€/fő

Az ár tartalmazza:

 • túravezetést
 • 4 éjszakai szállást (3*-os szálláson, 2x1 ágyas szobában, mosdóval, wc-vel)
 • 4x reggelit
 • 3x vacsorát
 • fényképeket, videókat
 • szervezést, túravezetést
 • vezetéstechnikai tanácsokat
 • segítünk beilleszkedni a „csoportos motorozás világába”

Az ár nem tartalmazza:

 • ebédek, italfogyasztás
 • egyéb személyes szükséglet
 • autópályadíjak
 • utas és balesetbiztosítást
 • üzemanyag
 • és minden egyéb költséget, amiket a “Ár tartalmazza” rész nem tartalmaz

2 szabad hely